pondělí 18. října 2010

jídlo

číslo dvě ze speciálu o stravě, tentokrát o jakosti a chuti

shrnul bych to jako že jejich věci jim jdou
  • hamburger je dobrý, sice je to stále hamburger, ale narozdíl od nás to není olezlá houska, se zeleninou co už nešla prodat a maso co nikdy nevidělo maso
  • hoddog je taktéž dobrý, i když rohlík není rohlík a příliš chuti nepobral; ale zase se do toho daj podle jejich stylu přiložit různé zeleninky a zálivky
  • pizza - do italské má daleko, taková mastnější, méně napaditá, ale dobrá
  • zmrzlinky - to je paráda (včetně různých posypů a sladkých dresinků)
 ostatní je, zvlášt pro europany, slabé
  • těstoviny - zdají se stále nedovařené, omáčky bez nápadu a šmrncu
  • pečivo - víceméně jen toustový chleba - minimum chuti - do něčeho podobného je zabalený i ten hoddog
  • hlavní jídla - dost se točí, ale ty omáčky na ně mi přijdou stále stejné - začínaj se mi lehce zajídat, protože ač různá jídla - ve výsledku chutnají dost podobn
  • polívky i husté, ale nemaj opět faktor X
dále
  • syrová zelina - výběr a čerstvá - paráda
  • co je sladké je zpravidla hodně až neuvěřitelně sladké
  • jídla jsou na můj vkus málo solená a to solím na domácí poměry málo; nezdá, že by si to nějak zvlášt pak sami dosolovali

3 komentáře:

  1. ahoj Jirko,
    prosím, jak tedy vypadá hlavní jídlo, třeba to omáčkové? to je k tomu "klasické" pečené nebo dušené maso jako třeba u nás? nebo jsou to jen hamburgery apd?
    díky, zvědavá mamča

    OdpovědětVymazat
  2. s tou syrovosti se taky pridavam..
    a stejne ti neverim, ze ses nakazil zelenino-zravosti

    OdpovědětVymazat
  3. ta zelenina nás čeká asi ještě jednou ;-)

    evropské:
    kuře s rejží
    bramborová kaše s něčím jako tlustší plátek krůtí šunky
    párkrát obalená ryba
    nebo prostě opečené maso

    moc nápadistosti v tom není

    OdpovědětVymazat