sobota 16. října 2010

jídelna

po důkladném zmapování terénu se vracím k zevrubnějšímu popisu

výdejná má tvar písmene U, kterým se prochází;
nejdříve se vydáme po vnitřní straně
  • pozice 1
    • boxy s cereáliemi, v šesti boxech se střídá o něco více druhů; kromě nesquik kuliček a skořicových čtverečků nic moc
    • točení mléka - plno nebo polotučné (nevím), nízkotučné, čokoládové (kakao)
    • toastový chleba a toustovače (topinkovače) - průjezdné, takže nahoře se do toho sype jeden plátek za druhým a dole vypadávají
    • něco jako máslo a něco jako pomázánkové máslo (docela vpoho) a pak asi čtyři druhy sladkých věcí na natření na chleba - neskutečně sladký, odporný, včetně burákové másla - kdo to už měl? - zdá se to jako nutela, ale je to odporný
  • dva chladící pulty pulty
    • kde je u snídaně něco málo ovoce, cottage cheese, jogurt a mussli - coz moc neznaj
    • po zbytek dne zeleninový pult (převážně syrová), dresingy, občas tuňák
  • pití
    • mega termosky s kafem
    • čtyři nápojové automaty (postmix) dva džusové, dva limonádové (cola, cola light, sprite, ledovy caj - to jsou ty strasne sladky; pak nejaky iontak a lemonada)
  • tocena zmrzka - vanilka, coko, mix
  • nejaky boxik se sladkym - americky cookies nebo muffiny, dortiky atp.
a nyní po té delší, zajímavější
  • výdejový pult, u snídaně zavřeno, jinak dle přání naplní housku, sendvič nebo tortilu sálemem, sýrem, zeleninou dresingem (jedná z mála šancí, jak dostat slušný salám); chodím tam jen když není fronta, děda mě minule učil jména všech sálamů a sýrů, stejně mi to ještě moc nejde
  • Euro/homestyle station (řekněme denní menu)
    • u snídaně: míchaná vajíčka nebo volská oka, osmažené klobásky a párečky; smažené bramborové placičky, bramboráčky, něco jako krokety, čtverečky, zkrátka nic co by předtím neplavalo slušnou dobu v oleji; ve vegetarian-koutku jsou vajicka natvrdo a nejaka ovesná haše
    • u obeda a vecera je tam zminene menu; nekdy dva typy, nekdy jen jedno + opet vegetarianska varianta (zpravidla krasne vyhlizejici, ale ne moc vyzivna)
      • nekdy to jde, kure s rejzi vypada dost evropsky; jindy ale hamburger polozeny na rejzi nebo hoddog s hranolkami - jiz se tak evropsky netvari; mam pocit, ze je stale bramborova kase, pak americky brambory, rejze a spirolovy hranolky; (i když ono těch příloh tolik na výběr zas není, když nemaj knedlík - - bramborový, houskový, chlupatý, špekový, plněný, ovocný, špalíčky, už abych byl doma :-D)
  • pro oběd a večeři polívkový pultík, dva druhy, nepříliš oblíbený, stále jsou k dispozici nějaké krutony;
  • grill station
    • při snídaní zpravidla to samé jako euro station;
      • teprve minulý týden jsem zjistil, že středa je omeletové ráno; kuchař rozjede deset vaječných placek; přijme objednávky, co do toho chce kdo zabalit (sýr, šunka, slanina, paprika, cibule, jalapeno papričky a další), pak to na to vysype, zabalí, donese - paráda!
    • jinak grill znamená hamburgrárna; mimo snídaní jsou hamburgery k dispozici pořád, občas chicken burgery a další hafburgery; hoddogy, sosíky
    • hranolky
    • na konci bývá občas něco sladkého (podobně jako u východu)
  • Pizza/pasta station (The Hearth) - předposlední část, poslední výdejna
    • zpravidla dva druhy těstovin (jeden ~сelozrný) a dva druhy omáčky - červená a bílá
    • pizza, tak tři čtyři druhy
  • opět výdejna pití - mléka, džusy, limonády; + horká voda a čaje v sáčcích
  • a kopečková zmrzlinka - vždy čtyři druhy - většinou se ty barely během dne vyžerou, takže další den zas jiné druhy

  • nějaké speciálnosti bývajích pak na stolech uprostřed - sezonní zboží, výroční dort ap. 

jídelna je otevřena 6-20h nepřetržitě, jsou dané časy pro snídaní, oběd, večeři - denní nabídka, ale i mimo ně se tu dá něco urvat
o víkendu je brunch tuším 9-30-13; a pak hodinu a půl navečer večeře

    4 komentáře:

    1. Ahoj Jirko, jsem ráda, že se těšíš domů, i když hlavně na knedlíky :-) snad je všechny budu stíhat vařit :-)
      zdraví mamča

      OdpovědětVymazat
    2. Co znamená to druhý slovo v závorce za zeleninovým pultem??:-P

      P.S.: Dneska jsem měli k obědu pečenýho králíka, špalíčky, zelí a plzínku:)

      OdpovědětVymazat
    3. 1) umrela bych tam hlady - dalsi duvod, proc tam nelitat :) aspon, ze to mam potvrzeny..
      2) cinske snidane jsou takovej humus, ze jsem davala prednost i tomu burakovemu maslo... a to je co rict... ale krome snidani tu nemam problem, a vlastne tady ani rano, protoze na rozdil od pevniny tu maji vsude toasty :)

      OdpovědětVymazat